Ny elev
Inden du træffer et valg:
For at kunne starte på Skanderborg STU skal du visiteres til et STU-forløb gennem din UU-vejleder.
Efterfølgende vil der være mulighed for at komme på besøg hos Skanderborg STU, hvor vi står klar til at give dig en rundvisning og svare på alt, hvad du og dine pårørende har brug for at vide om vores uddannelse og om STU generelt.
Hvis du har lyst, er der også mulighed for at komme i praktik på Skanderborg STU. Dette sker ofte et par dage forud for din opstart, eventuelt sammen med andre interesserede.
Ved opstart:
De fleste elever starter efter sommerferien, men det er også muligt at starte i løbet af skoleåret. Når du starter, får du tilknyttet en primær og sekundær kontaktperson, som deltager i dine møder og sikrer, at du falder godt til hos os.
Sammen med din UU-vejleder og din primære kontaktperson aftaler du, hvilke mål dine år på Skanderborg STU skal kredse op. Sammen opstiller I mål inden for både det personlige, det sociale og det faglige område, så din tid på Skanderborg STU bliver helhedsorienteret.
Inden opstart får du tilsendt både skema og årshjul, så du er bedst muligt forberedt på din kommende hverdag.
Samarbejde med pårørende og eksterne samarbejdspartnere:
Et helt centralt element ved den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse er det tætte samarbejde mellem dig, dine pårørende, Skanderborg STU, din UU-vejleder og din sagsbehandler. Dertil kommer de eksterne samarbejdspartnere, som Skanderborg STU har aftaler med, og som vi kender godt.
Alle som én bidrager vi til at skabe nogle trygge og genkendelige rammer, som du kan vokse i. For at sikre, at vi er på rette spor, holder vi løbende statusmøder, hvor vi sammen med dig følger op på de aftalte mål. Statusmøderne foregår efter 12 uger, efter 1 år, efter 2 år samt ved et afsluttende møde efter 2,5 år på Skanderborg STU.
Derudover inviterer vi løbende til forældremøder og andre arrangementer, som bidrager til fællesskabsfølelsen og den særlige STU-ånd.